Wereldwijde storing veroorzaakt vertraging bij KLM

Gepubliceerd op:

28 maart 2019

Bron: https://nos.nl/l/2277969


Deel dit bericht:

Door een wereldwijde storing bij een softwarebedrijf hebben veel vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen vertraging opgelopen. De storing is inmiddels verholpen, maar de hinder voor de reizigers nog niet. Ook KLM en Air France hebben er last van.

Door de storing was inchecken enige tijd niet mogelijk. Ook lag het systeem waarmee tickets kunnen worden geboekt eruit.

Volgens KLM lag het probleem bij het bedrijf Amadeus, dat de software levert en beheert. "Onze systemen deden het wel, maar doordat er vanuit Amadeus geen informatie kwam, lag alles stil."

Vertragingen van een uur

De storing leidt nog altijd tot vertragingen van ongeveer een uur. De KLM verwacht dat die in de loop van de dag kunnen worden ingelopen. Er zijn geen vluchten geannuleerd.

Het systeem van Amadeus is een realtime computerreserveringssysteem, ooit opgezet door onder meer Lufthansa en Air France. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Madrid en het datacentrum is gevestigd in de Duitse stad Erding.

Overige nieuwsberichten

26 augustus 2019

100 Britse bedrijven naar Nederland door onzekerheid brexit

Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven. Door de groeiende onzekerheid over de brexit hebben inmiddels al honderd bedrijven de overste...

Verder lezen

26 augustus 2019

Nederland versteent: landbouwgrond wijkt voor bouw

In twintig jaar tijd is er in Nederland bijna 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bij gekomen. Dat is omgerekend iets minde...

Verder lezen

25 augustus 2019

Strijd om kijker steeds heviger: kies jij Disney, Netflix of toch Videoland?

Als je graag series of films thuis op de bank kijkt, is de kans groot dat je hiervoor Netflix aanzet. Maar dat moet gaan veranderen, als het aan Disne...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact