Wereldwijde storing veroorzaakt vertraging bij KLM

Gepubliceerd op:

28 maart 2019


Deel dit bericht:

Door een wereldwijde storing bij een softwarebedrijf hebben veel vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen vertraging opgelopen. De storing is inmiddels verholpen, maar de hinder voor de reizigers nog niet. Ook KLM en Air France hebben er last van.

Door de storing was inchecken enige tijd niet mogelijk. Ook lag het systeem waarmee tickets kunnen worden geboekt eruit.

Volgens KLM lag het probleem bij het bedrijf Amadeus, dat de software levert en beheert. "Onze systemen deden het wel, maar doordat er vanuit Amadeus geen informatie kwam, lag alles stil."

Vertragingen van een uur

De storing leidt nog altijd tot vertragingen van ongeveer een uur. De KLM verwacht dat die in de loop van de dag kunnen worden ingelopen. Er zijn geen vluchten geannuleerd.

Het systeem van Amadeus is een realtime computerreserveringssysteem, ooit opgezet door onder meer Lufthansa en Air France. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Madrid en het datacentrum is gevestigd in de Duitse stad Erding.

Overige nieuwsberichten

17 januari 2020

Correctie inkomen DGA

Een dame start als directeur van een nieuwe BV. Om de BV op weg te helpen, gaat ze aan de slag op basis van een kostenvergoeding. Bij goed beleid krij...

Verder lezen

14 januari 2020

Alimentatie of loon van BV ex-echtgenoot

Een echtgenote is in loondienst bij enkele BV’s van haar man. Ze gaan scheiden. De vrouw draagt haar taken over, neemt afscheid van de medewerke...

Verder lezen

9 januari 2020

Schenking door huwelijkse voorwaarden?

Een man met een vermogen van ongeveer 150 miljoen en een vrouw, die circa een miljoen bezit, gaan trouwen. Maar eerst stellen ze huwelijkse voorwaarde...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact