Weer minder bedrijven failliet in 2018

Gepubliceerd op:

2 januari 2019


Deel dit bericht:

Steeds minder bedrijven vragen faillissement aan. In 2018 zijn in Nederland 3775 bedrijven failliet verklaard, een daling van bijna 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat blijkt uit cijfers van zakelijk informatiebedrijf Graydon. Het aantal faillissementen daalt al jaren, maar komt nu voor het eerst deze eeuw onder de 4000 uit.

De meeste faillissementen zijn er bij groothandels, in de detailhandel en de bouw. De grootste dalingen zijn te zien in de vastgoedsector (-44,8 procent) en de energiebedrijven (-33,3 procent).

Einde daling in zicht?

Het aantal faillissementen daalt sinds de crisisjaren. Het informatiebedrijf voorspelt dat die daling in 2019 verder zal doorzetten. "Maar de bodem is wel in zicht", zegt Gerd de Smyter van Graydon.

Dat komt volgens hem onder meer door de afvlakkende economische groei en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. "Daarnaast zie je dat er door de economische groei weer meer bedrijfjes zijn opgezet, die de komende jaren misschien failliet zullen gaan."

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact