Volkswagen en Ford gaan samen busjes en pick-ups ontwerpen en bouwen

Gepubliceerd op:

15 januari 2019


Deel dit bericht:

De Duitse autofabrikant Volkswagen en de Amerikaanse concurrent Ford gaan samenwerken. Op de autoshow in Detroit zeiden de topmannen van beide bedrijven dat ze samen bestelbusjes en middelgrote pick-uptrucks willen ontwikkelen.

Daarna gaat Ford de pick-ups en grotere bestelbussen bouwen, ook voor Volkwagen. Volkswagen richt zich voor beide bedrijven op de bouw van kleinere bussen, de zogenoemde city vans. De eerste gezamenlijk ontwikkelde modellen komen op zijn vroegst in 2022 op de markt.

De samenwerking moet in 2023 beide bedrijven tot een forse kostenbesparing leiden. Onderhandelingen over samenwerking bij de bouw van elektrische en zelfrijdende auto's lopen nog.

Autofabrikanten moeten miljarden investeren om aan de toekomstige vraag naar schone elektrische auto's te voldoen. Daarnaast voelen ze de concurrentie van techbedrijven als Waymo en Uber bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Tegelijkertijd staan de winsten onder druk door de afnemende economische groei. Ford Europe kondigde vorige week aan dat bij een grote reorganisatie duizenden banen verdwijnen.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact