Verlieslijdend Hudson's Bay gaat grootte van de winkels aanpassen

Gepubliceerd op:

16 januari 2019


Deel dit bericht:

Het verlieslijdende warenhuis Hudson's Bay gaat van strategie veranderen. Onderdeel daarvan is het aanpassen van de grootte van de winkels, die vermoedelijk worden verkleind. Het warenhuis heeft vestigingen in twaalf Nederlandse steden en een vestiging in Amstelveen is in aanbouw.

Ook heeft het van origine Canadese bedrijf een nieuwe ceo aangesteld. Armin Devender moet de herpositionering in de Nederlandse markt gaan leiden.

'Zware verliezen'

Uit berichtgeving van De Telegraaf in december vorig jaar bleek dat het bedrijf "zware verliezen draait". De Nederlandse vestigingen zouden in 2018 samen 80 miljoen euro verlies hebben geleden.

Retaildeskundige Kitty Koelemeijer denkt dat het voor de hand ligt dat er personeel weg moet. "Minder vierkante meters is minder personeel. Ook vraag ik me af hoe ze dit gaan doen met de huurcontracten van de enorme panden."

Hudson's Bay wil tegenover de NOS niet bevestigen of de herpositionering ook betekent dat er gesneden gaat worden in het personeelsbestand. Er werken zo'n 1800 mensen bij de warenhuisketen.

Overige nieuwsberichten

17 februari 2019

Britse luchtvaartmaatschappij failliet: brexit duwt ons over het randje

Een Britse luchtvaartmaatschappij zegt per direct te moeten stoppen als gevolg van de brexit. Flybmi heeft alle vluchten geschrapt en zelfs passagiers...

Verder lezen

16 februari 2019

Vanaf wanneer wordt elektrisch rijden nou een beetje te betalen?

2019 lijkt het jaar te worden van de elektrische auto. Audi, Nissan, Volkswagen, BMW: de meeste automerken zetten vol in op de productie van elektrisc...

Verder lezen

16 februari 2019

Geld binnen Nederland straks in 5 seconden overgeboekt

Nederlandse banken starten deze maand met een nieuw betalingssysteem, waardoor er straks binnen vijf seconden geld van rekening A op rekening B staat,...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact