Vergoeding Shell-topman Van Beurden vorig jaar verdubbeld

Gepubliceerd op:

14 maart 2019

Bron: https://nos.nl/l/2275925


Deel dit bericht:

De vergoeding van Shell-topman Ben van Beurden is afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de oliemultinational.

Van Beurden incasseerde vorig jaar 20,1 miljoen euro aan salaris, bonussen en aandelen. Een jaar eerder was dat nog 8,9 miljoen euro. Vergeleken met 2017 verdiende Van Beurden vooral meer dankzij aandelen. Dat was 4 miljoen euro. Vorig jaar was dat ruim 15 miljoen euro.

Daarnaast steeg zijn vaste salaris met ruim 2 procent naar ruim 1,5 miljoen euro en streek hij 3 miljoen euro op aan bonussen; evenveel als in 2017.

Topman sinds 2014

Van Beurden is sinds januari 2014 topman bij Shell. In zijn eerste jaar als topman verdiende hij nog 24,2 miljoen euro. Toen kreeg hij eenmalig een pensioenbijdrage van 10,7 miljoen euro en een belastingvergoeding van 7,9 miljoen euro, omdat Van Beurden voor zijn functie verhuisde van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland.

Daardoor moest hij extra belasting betalen, wat door Shell is gecompenseerd.

Vanaf dit jaar is de bonus van Van Beurden overigens gekoppeld aan het halen van de klimaatdoelstellingen van het bedrijf. Als de doelstellingen niet gehaald worden, heeft dat financiële consequenties voor de Shell-top.

Overige nieuwsberichten

26 maart 2019

'Apeldoorn aan Zee' is al realiteit; steeds meer strandpaviljoens in binnenland

Een strandpaviljoen in Apeldoorn, of in Vught, Amersfoort of Lopikerkapel: sommigen kijken er misschien raar van op, en toch zijn ze er. Het aantal st...

Verder lezen

26 maart 2019

Apple komt met videodienst vol sterren, maar lijkt geen gevaar voor Netflix

Apple liet vandaag een andere kant van zichzelf zien. Op een podium, dat op een gegeven moment was overgenomen door grote namen uit Hollywood, present...

Verder lezen

25 maart 2019

Op=op Voordeelshop vraagt faillissement aan, bijna 1200 banen in gevaar

Op=op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd. De budgetdrogisterijketen met rond de 150 winkels zit in financieel zwaar weer, zou zijn verteld a...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact