Unilever-topman Polman stopt, Brit volgt hem op

Gepubliceerd op:

29 november 2018


Deel dit bericht:

Unilever-topman Paul Polman treedt af aan het einde van het jaar. Hij wordt opgevolgd door de Schot Alan Jope, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Polman was bijna tien jaar bestuursvoorzitter van Unilever. Er werd al langer gespeculeerd dat Unilever op zoek was naar een opvolger.

Polman leed dit jaar gezichtsverlies bij de keus voor de vestiging van het hoofdkantoor. Unilever heeft nu hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. Polman wilde één hoofdkantoor in Rotterdam. Hij zou het kabinet gevraagd hebben dit te steunen door middel van afschaffing van de dividendbelasting.

Onder druk van Britse aandeelhouders moest Polman terugkomen van de keus voor Rotterdam. Vervolgens zag het kabinet af van het plan om de dividendbelasting af te schaffen.

Jope zegt dat het een enorm privilege is om aan het hoofd te komen van Unilever. Hij werkt meer dan 30 jaar voor de levensmiddelen- en wasmiddelenmultinational en gaf sinds 2014 leiding aan de grootste afdeling binnen Unilever, de afdeling Beauty & Personal Care.

De nieuwe topman moet een oplossing vinden voor het vraagstuk over de hoofdkantoren. Unilever heeft eerder gezegd nog altijd terug te willen naar één hoofdkantoor, maar het is nog niet bekend waar dat kantoor gaat komen.

Polman blijft na zijn aftreden als ceo nog een half jaar om de overgang soepel te laten verlopen. Hij verlaat het bedrijf begin juli.

Overige nieuwsberichten

12 december 2018

Aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt

Het aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt. Een half miljoen huishoudens had in 2017 een gestandaardiseerd inkomen van 50.000 euro of meer, bli...

Verder lezen

11 december 2018

Wakker Dier op vingers getikt voor 'misleidende' campagne

Het was onjuist en misleidend van Wakker Dier om te zeggen dat door de Eet Geen Dieren-dag 500.000 dieren zouden kunnen worden gespaard. Dat oordeelt ...

Verder lezen

11 december 2018

Google-hoorzitting was theater van onkunde, ontwijkingen en herhalingen

Een ratjetoe aan onderwerpen. Zo is de hoorzitting met Google-topman Sundar Pichai het beste samen te vatten. Diverse thema's kwamen gedurende de hele...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact