'Uber op weg naar de beurs'

Gepubliceerd op:

8 december 2018


Deel dit bericht:

Uber heeft een belangrijke stap gezet op weg naar een beursgang. Het papierwerk daarvoor is donderdag ingediend bij de autoriteiten, melden meerdere Amerikaanse media op basis van anonieme bronnen.

Een beursgang wordt al lang verwacht voor de taxidienst: het was een van de voorwaarden voor een miljardeninvestering van een Japanse bank begin dit jaar. Bovendien maakte rivaal Lyft donderdag ook bekend naar de beurs te willen.

Als Uber-aandelen op Wall Street verhandeld gaan worden, zal dat waarschijnlijk een van de grootste beursgangen ooit worden voor een technologiebedrijf: Uber zou mogelijk 120 miljard dollar waard zijn op de beurs.

Problemen

Ondanks de grote waarde op papier, lijdt Uber nog wel fors verlies. Het bedrijf meldde vorige maand dat het ruim 1 miljard dollar had verloren in het derde kwartaal.

Daarnaast kampte Uber recentelijk met een reeks schandalen. Het bedrijf probeerde de autoriteiten om de tuin te leiden en de interne werkcultuur leidde tot seksuele intimidatie. Onder druk van investeerders stapte topman Travis Kalanick op.

Sinds de komst van Dara Khosrowshahi, de nieuwe topman, lijkt het bedrijf in rustiger vaarwater te zijn beland. Wel heeft hij nog last van de erfenis van Kalanick: zo bleek die een enorm datalek te hebben verzwegen. De Nederlandse privacywaakhond heeft het bedrijf daar onlangs een boete voor gegeven.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact