Trump dreigt met intrekking subsidies General Motors

Gepubliceerd op:

29 november 2018


Deel dit bericht:

President Trump dreigt alle subsidies voor de Amerikaanse autobouwer General Motors in te trekken. Hij is ontstemd over het besluit van GM om fabrieken te sluiten, wat duizenden mensen hun baan kost.

Op Twitter wijst Trump erop dat het land het bedrijf in de crisisjaren in leven heeft gehouden. "De VS heeft General Motors gered, en dit is het bedankje dat we krijgen. We overwegen nu om alle subsidies voor GM te schrappen, inclusief die voor elektrische auto's."

De president is ook boos dat het bedrijf alleen in Noord-Amerika fabrieken sluit, en niet in Mexico en China. "Ik ben hier om de Amerikaanse werknemers te beschermen."

Koersdaling

GM maakte gisteren bekend dat het vier fabrieken in de VS en een in Canada sluit. Dat doet het bedrijf vooral vanwege de inzakkende vraag naar kleinere auto's. Mogelijk komen 15.000 mensen op straat te staan.

In een reactie op de tweets van Trump laat het bedrijf weten dat het de regering dankbaar is voor alle steun die het tot nu toe heeft gekregen. Verder benadrukt GM dat het duidelijk aanwezig blijft in de VS. Het is de bedoeling dat het bedrijf op lange termijn weer gaat groeien, staat in een verklaring.

De dreigende tweets van Trump leidden direct tot een koersdaling van GM op de beursvloer. De aandelen leverden op Wall Street meer dan 3 procent in.

Overige nieuwsberichten

15 december 2018

Het grote luchtprobleem: de helft van jouw pakje is eigenlijk lucht

Je bestelt iets kleins online en dat wordt vervolgens bezorgd in een veel te grote doos, vol met vulmateriaal. Het is iets dat maar al te vaak voorkom...

Verder lezen

15 december 2018

DSM-topman Sijbesma 'invloedrijkste Nederlander'

DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe nummer één in de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij lost oud-minister en voormalig Akzo-to...

Verder lezen

15 december 2018

Klachten over slechte werkomstandigheden bij online supermarkt Picnic

Bij distributiecentra van online supermarkt Picnic is sprake van een onveilige werkomgeving. De werkdruk is te hoog en de beloningen te laag. Dat schr...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact