Tesla maakt minder winst en ontslaat deel van het personeel

Gepubliceerd op:

18 januari 2019


Deel dit bericht:

Om kosten te besparen ontslaat automaker Tesla 7 procent van het personeel. De elektrische auto's die het bedrijf produceert moeten goedkoper worden om te kunnen concurreren met andere autofabrikanten. Dat schrijft oprichter Elon Musk aan zijn personeel.

"We hebben veel vooruitgang geboekt, maar onze producten zijn nog steeds te duur voor de meeste mensen", schrijft Musk. "We hebben helaas geen andere optie dan het aantal voltijdsbanen terug te brengen met ongeveer 7 procent en alleen nog maar de meest essentiële tijdelijke werknemers te handhaven."

In het derde kwartaal van vorig jaar maakte Tesla voor het eerst in lange tijd winst. Ook in het vierde kwartaal blijft er onderaan de streep winst over, maar minder dan in het kwartaal ervoor. Exacte cijfers worden later gepubliceerd. Musk spreekt van het meest uitdagende jaar in de historie van het bedrijf.

Nederland

Het personeelsbestand van Tesla groeide afgelopen jaar met 30 procent. Er werken ongeveer 45.000 mensen bij het bedrijf, onder meer bij assemblagefabrieken in Nederland. Wat de gevolgen zijn voor het Nederlandse personeel is niet bekend.

In juni vorig jaar kondigde Tesla aan 9 procent van het personeel te schrappen. Vervolgens werden er ook weer heel veel nieuwe werknemers aangenomen door het bedrijf.

"Voor iedereen die weggaat, bedankt voor wat jullie hebben gedaan om ons bedrijf verder te brengen", zegt Musk. "Voor iedereen die blijft, we hebben nog steeds veel uitdagingen voor ons."

Ook bij het andere bedrijf van Musk wordt gereorganiseerd. Ruimtevaartbedrijf SpaceX ontslaat 10 procent van de ongeveer 6000 werknemers, zo kondigde het bedrijf vorige week aan.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact