Rechter verbiedt acties bij PostNL in december

Gepubliceerd op:

13 december 2018


Deel dit bericht:

Vakbond FNV mag de komende weken geen stakingen organiseren bij PostNL. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten in een kort geding dat het postbedrijf had aangespannen tegen de FNV.

PostNL was bang dat acties in de drukke decembermaand tot "onevenredige schade en risico's" zouden leiden. Ze zouden leiden tot miljoenen euro's aan schade. Ook was er vrees voor ernstig gedupeerde consumenten door vertraging van post en pakketjes.

Ook zijn acties bij de pakketdienst volgens PostNL prematuur, omdat er nog wordt onderhandeld. Om die reden stond FNV ook alleen. Drie andere bonden zagen niets in acties.

PostNL blij

"Wij zijn tevreden met deze uitspraak", aldus een woordvoerder van PostNL. "We roepen de FNV op om zo snel mogelijk terug te komen aan de onderhandelingstafel, zodat we zo snel mogelijk tot een cao-akkoord kunnen komen."

Ger Deleij, bestuurder van FNV Publiek Belang, is het oneens met de uitspraak. "PostNL lijkt nu zijn zin te krijgen, maar hiermee zijn de onvrede en onrust zeker niet van de baan. Veel werknemers beschouwen deze stap van PostNL als een onaanvaardbare vorm van intimidatie die niet past bij een bedrijf dat zich altijd als sociaal profileert."

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact