Rabobank-klanten staan rood door dubbele hypotheekafschrijving

Gepubliceerd op:

3 december 2018


Deel dit bericht:

Sommige Rabobank-klanten staan aan het begin van de dure decembermaand meteen al rood doordat de bank per ongeluk de inleg voor hun spaarhypotheek dubbel heeft afgeschreven. Het gaat om klanten met een zogeheten opbouwhypotheek, bevestigt de bank na berichtgeving door RTL Nieuws.

De opbouwhypotheek is een van de meest voorkomende hypotheken van de Rabobank. Het is nog niet duidelijk bij hoeveel klanten het geld dubbel is afgeschreven. Op Twitter staan tientallen klachten. Veel klanten zeggen dat ze het geld zo snel mogelijk weer teruggestort willen zien.

Een woordvoerder van de Rabobank zegt dat dat binnen één of twee dagen zal gebeuren, met terugwerkende kracht. Dat houdt in dat mensen die door de dubbele afschrijving rood zijn komen te staan, daarover geen rente hoeven te betalen. De rente op rood staan is bij de Rabobank 12,9 procent op jaarbasis.

Spaarbedrag

Alleen de inleg voor de spaarhypotheek is dubbel afgeschreven. Dat is een van de twee maandelijkse termijnbedragen. Daarmee bouwt de klant een spaarbedrag op, bedoeld om de hypotheek na verloop van tijd (deels) mee af te lossen. Het andere maandelijkse bedrag, de hypotheekrente, is volgens de woordvoerder bij alle klanten juist afgeschreven.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is misgegaan. Het gaat niet om een technische storing; de woordvoerder vermoedt dat er een fout is gemaakt met een bestand.

Overige nieuwsberichten

14 december 2018

Jouw 'gratis' retourzending is niet zo gratis als je misschien denkt

Black Friday en Sinterklaas zijn net geweest en Kerst komt er nog aan. Dat betekent topdrukte in pakjesland: bestellen, passen, inpakken en vooral ook...

Verder lezen

14 december 2018

'Afhankelijk zijn van het inkomen van mijn man is voor mij geen optie'

"Een kind krijgen is voor mij geen reden om te stoppen met werken", zegt de zwangere Hilde Roodvoets. Het is voor haar financieel gezien voordelig om ...

Verder lezen

14 december 2018

Kabinet gaat nu ook uit van minder economische groei

Minister Hoekstra erkent dat de economische groei volgend jaar waarschijnlijk lager uitpakt dan het kabinet op Prinsjesdag voorspelde. "We gingen uit ...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact