'Providers moeten e-mails blijven doorsturen'

Gepubliceerd op:

6 februari 2019


Deel dit bericht:

Mensen die overstappen naar internet via het glasvezelnetwerk moeten het e-mailadres bij hun oude aanbieder kunnen blijven gebruiken. Daarvoor pleit de glasvezelbranche.

Nu is het feit dat ze hun e-mailadres kunnen verliezen voor veel mensen nog een drempel om over te stappen, zegt Mathieu Andriessen, directeur van glasvezelbrancheorganisatie NL Connect.

Bedrijven die een snel glasvezelnetwerk in een buurt willen aanleggen, vragen potentiële nieuwe klanten om een voorinschrijving voor een aansluiting. Bij voldoende interesse komt het netwerk er, anders niet.

Wetsvoorstel

Glasvezelbedrijven willen daarom dat zoveel mogelijk obstakels om over te stappen, verdwijnen. Ze hebben een oproep gedaan bij het ministerie van Economische Zaken.

De oproep is onderdeel van een consultatieronde van het ministerie. Daarin kunnen bedrijven uit de telecomsector hun mening geven over een wetsvoorstel dat de Telecommunicatiewet moet aanpassen om drempels weg te halen die klanten ervan weerhouden om van aanbieder te wisselen.

Losse e-maildienst

"Wij willen hetzelfde als de Belgen", zegt Andriessen. "Die hebben al jaren in de wet opgenomen dat providers verplicht zijn anderhalf jaar lang e-mails door te sturen naar het nieuwe adres. Wij stellen een jaar voor."

Verder wil hij dat internetaanbieders verplicht worden om 'e-mail only'-diensten aan te bieden voor een paar euro. Via zo'n dienst kunnen klanten na een overstap nog los hun oude e-mailadres blijven gebruiken. KPN biedt dat al aan.

Volgens Andriessen heeft de sector geprobeerd om hier zelf afspraken over te maken, maar lukt dat niet.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact