President van de Wereldbank stopt plotseling

Gepubliceerd op:

7 januari 2019


Deel dit bericht:

Hij zou tot 2021 aanblijven, maar nu treedt president van de Wereldbank Jim Yong Kim abrupt af. Een reden geeft de organisatie niet, wel is gelijk bekendgemaakt dat de vertrekkend topman al een nieuwe baan heeft.

De Zuid-Koreaans-Amerikaanse arts en antropoloog heeft zes jaar aan het roer gestaan van de Wereldbank, die zich onder meer door middel van leningen inzet voor de bestrijding van armoede wereldwijd.

"Het werk van de Wereldbank Groep is belangrijker dan ooit, nu de aspiraties van de armen wereldwijd toenemen, en problemen als klimaatverandering, pandemieën, hongersnood en vluchtelingen blijven groeien, zowel in omvang als in complexiteit", aldus Kim.

Nieuwe baan

Volgens de organisatie heeft hij zich tijdens zijn voorzitterschap in het bijzonder ingezet voor de financiering van infrastructuur-projecten in samenwerking met het bedrijfsleven. Dat zal ook de hoek zijn waarin hij zijn werk nu voort zal zetten.

Vanaf februari gaat Kim namelijk aan de slag gaan bij een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van infrastructuur in ontwikkelingslanden. Meer details daarover zullen later bekend worden gemaakt.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact