PostNL-personeel krijgt 3 procent meer loon, maar FNV zint op acties

Gepubliceerd op:

18 januari 2019


Deel dit bericht:

PostNL heeft een akkoord gesloten over een nieuwe cao, maar de grootste vakbond doet niet mee met de afspraken. De FNV zegt dat andere vakbonden te weinig oog hebben voor hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat de loonsverhoging te laag is.

In de nieuwe cao staat dat er over een periode van 15 maanden een loonsverhoging van 3 procent wordt uitbetaald. Daarnaast wordt er bij werknemers die een voltijds dienstverband hebben eenmalig 100 euro netto uitgekeerd.

"PostNL heeft ons uitgelegd dat in de huidige financiële situatie dit het hoogst haalbare is", zegt Joost Bol van de Bond van Post Personeel. Samen met het CNV en VHP2 heeft hij het principeakkoord ondertekend. Zijn leden stemmen binnenkort over het akkoord.

Onbegrijpelijk

FNV was eerder weggelopen van de onderhandelingstafel. De bond wil 5 procent meer loon. Ook wil de FNV dat PostNL iets doet aan onderbetaling van onderaannemers. Uitzendbureaus zouden personeel leveren dat niet volgens de cao betaald hoeft te worden. De bond voert daarover een rechtszaak.

"Onbegrijpelijk dat er een principeakkoord wordt afgesloten op een magere loonsverhoging, terwijl de andere bonden dezelfde inzet hadden als wij", zegt Ger Deleij van FNV Publiek Belang. Hij gaat overleggen met zijn leden en dat leidt mogelijk tot nieuwe acties.

Afgelopen maand verbood de rechter de vakbond om in de drukke decembermaand actie te voeren.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact