Nissan verbiedt werknemers elk contact met ex-topman Ghosn

Gepubliceerd op:

26 december 2018


Deel dit bericht:

Autofabrikant Nissan heeft zijn werknemers elk contact verboden met de voormalige topman Carlos Ghosn, die is ontslagen wegens fraude. Hij zou grote bedragen aan inkomsten hebben verzwegen. Ook met de assistent van Ghosn, die eveneens de laan uit is gestuurd, en met de advocaten van het tweetal, mogen medewerkers van Nissan geen enkel contact hebben.

Nissan is bang dat Ghosn en Kelly zullen proberen om via medewerkers bewijsmateriaal te vernietigen. "Belangrijke mededeling voor alle werknemers", is de aanhef van een e-mail die maandag bedrijfsbreed is verstuurd.

In de e-mail krijgen de Nissan-medewerkers instructies over hoe ze moeten handelen als Ghosn, Kelly of hun advocaten contact zoeken. Ze mogen geen telefoontjes beantwoorden en niet reageren op e-mails of brieven. Verder moeten leidinggevenden pogingen tot contact van de gevallen topmannen melden bij de afdeling juridische zaken.

Wegschrijven

Ghosn en Kelly werden in november opgepakt na beschuldigingen dat ze jarenlang hebben gelogen over de betalingen van Ghosn. Kelly is gisteren op borgtocht vrijgelaten, maar Ghosn zit in elk geval nog tot 1 januari vast.

Hij werd vrijdag opnieuw aangehouden, dit keer omdat hij ervan wordt verdacht dat hij Nissan heeft laten opdraaien voor persoonlijke verliezen. Ghosn zou zo'n 14,5 miljoen euro hebben laten wegschrijven in de boekhouding van de autobouwer.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact