Nissan-topman Ghosn opnieuw gearresteerd vanwege fraude

Gepubliceerd op:

21 december 2018


Deel dit bericht:

Carlos Ghosn, voormalig topman van de autofabrikanten Nissan en Mitsubishi, is opnieuw gearresteerd in Japan. De zakenman is sinds vorige maand verwikkeld in een fraudezaak. Hij wordt er nu ook van verdacht Nissan te hebben laten opdraaien voor verliezen van zijn persoonlijke investeringen.

Ghosn zou voor ongeveer 14,5 miljard euro aan privé-verliezen hebben weggeschreven in de boekhouding van het bedrijf. Het Openbaar Ministerie in Japan heeft zijn huis in Japan doorzocht op zoek naar bewijs.

De topman zit al een paar weken vast in Tokio. Zijn voorarrest zou vandaag worden beëindigd, maar vanwege de nieuwe beschuldigingen is vrijlating op borgtocht van de baan. Hij mag nu nog zeker tien dagen worden vastgehouden.

Inkomen verzwegen

De zakenman werd vorige maand op straat gezet door Nissan en Mitsubishi. Uit een intern onderzoek bleek dat Ghosn jarenlang een deel van zijn inkomen had verzwegen. Ook zou hij bedrijfsbezittingen hebben aangewend voor particulier gebruik.

Ghosn, die over de Franse, Braziliaanse en Libanese nationaliteit beschikt, werd in 1999 aangesteld als topman bij Nissan. Onder zijn leiding ging het Japanse bedrijf een samenwerking aan met Renault en Mitsubishi. Bij Renault is Ghosn overigens nog steeds niet officieel weggestuurd.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact