KPN stopt met de merken XS4ALL en Telfort

Gepubliceerd op:

10 januari 2019


Deel dit bericht:

KPN stopt met de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. De merken gaan op termijn verder onder de naam KPN. Door de samenvoeging verdwijnen er een onbekend aantal banen.

Ruim twintig jaar geleden kocht KPN het bedrijf XS4ALL, een van de oudste internetaanbieders van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1993. Die overname was opvallend. XS4ALL stond bekend als een eigenzinnig bedrijf. De vraag was of dat merk wel zou passen onder de vleugels van het internationaal opererende KPN.

KPN heeft XS4ALL steeds als een apart merk neergezet. Momenteel loopt er een reclamecampagne waarbij XS4ALL wijst op de lange historie van het internetconcern.

Boventallig

Aan die periode als apart merk komt binnenkort een eind. KPN wil de komende jaren XS4ALL en Telfort laten opgaan in zijn eigen merk. Ook worden er afdelingen samengevoegd, zoals de klantenservice, waardoor er banen verdwijnen. KPN belooft de boventallige medewerkers "naar nieuw werk te begeleiden".

Voor klanten van XS4ALL, Telfort en Yes Telecom betekent het dat ze op termijn facturen krijgen van KPN. Hoe snel dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Volgens het telecombedrijf worden "de goede eigenschappen van de merken" opgenomen binnen KPN. Wat dat bijvoorbeeld voor de tarieven betekent, kan het bedrijf nog niet vertellen.

Bij XS4ALL is de aankondiging het gesprek van de dag. Volgens een woordvoerder bij de provider zijn de reacties binnen het bedrijf "zeer gemengd".

Ook het merk Telfort heeft een lange historie. Dat merk werd in 1996 opgericht.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact