Kleinkinderen laten erven?

Gepubliceerd op:

24 mei 2017


Deel dit bericht:

Als uw vermogen direct naar uw kinderen vererft, moet over dit vermogen boven de geldende vrijstelling 10 tot 20% erfbelasting worden betaald. Deze vrijstelling bedraagt € 20.209  (2017) per kind.

Wat veel mensen niet weten is dat deze vrijstelling eveneens geldt voor uw kleinkinderen. In uw testament kunt u een bedrag tot bovengenoemd maximum  aan uw kleinkinderen nalaten. Door dit te doen maakt u optimaal gebruik van de vrijstellingen die gelden voor de erfbelasting.

Vermogen nalaten aan uw kleinkinderen kan op verschillende manieren. U kunt het bijvoorbeeld zo regelen dat het kleinkind alleen onder bepaalde voorwaarden het erfdeel krijgt.  Of u bepaalt dat het ten laste gebracht moet worden van het erfdeel van uw kind, hiermee bereikt u dat er in gezinsverband elk kind hetzelfde krijgt. 

Indien uw vermogen per kind meer bedraagt dan ca € 140.000 dan kunt u op deze manier in ieder geval 10% erfbelasting besparen.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Bastion 1-5. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag!

Overige nieuwsberichten

15 december 2018

DSM-topman Sijbesma 'invloedrijkste Nederlander'

DSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe nummer één in de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij lost oud-minister en voormalig Akzo-to...

Verder lezen

15 december 2018

Klachten over slechte werkomstandigheden bij online supermarkt Picnic

Bij distributiecentra van online supermarkt Picnic is sprake van een onveilige werkomgeving. De werkdruk is te hoog en de beloningen te laag. Dat schr...

Verder lezen

14 december 2018

Britse reclamewaakhond verbiedt stereotypering in tv-reclames

Mannen die worstelen met huishoudelijke taakjes of meisjes die lager opgeleid zijn dan jongens. Het zijn genderstereotypische beelden die vanaf juni 2...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact