'Ivanka Trump naar Den Haag voor groot ondernemerscongres'

Gepubliceerd op:

19 maart 2019

Bron: https://nos.nl/l/2276635


Deel dit bericht:

De dochter van de Amerikaanse president, Ivanka Trump, komt begin naar juni naar Den Haag voor een grote internationale top voor ondernemers, de Global Entrepreneurship Summit. Dat melden betrouwbare bronnen in Den Haag. Het is de eerste keer dat het evenement in Europa wordt gehouden.

Meer dan duizend bedrijven vanuit de hele wereld komen voor het congres naar Den Haag. Volgens minister Kaag van Buitenlandse Zaken gaat een in feite om een "grote omgekeerde handelsmissie".

De grote vraag is of president Trump ook komt. Bij de vorige editie in India was alleen zijn dochter Ivanka erbij.

Utrecht

De minister organiseert de top samen met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het evenement duurt twee dagen. Bedrijven zullen zich buigen over innovatieve oplossingen voor kwesties rondom voedsel, water, energie, gezondheid en connectiviteit. Voor Nederland zijn onder meer Philips, APG, DSM, IBM, Ahold, Unilever en Rabobank bij het evenement betrokken.

Bij een bijeenkomst ter voorbereiding op de top stond de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo stil bij de aanslag in Utrecht gisteren. "We denken aan jullie. Amerika staat jullie bij en we zullen alles doen om jullie te helpen in deze verschrikkelijke tijd", aldus Pompeo.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht zo'n 2000 deelnemers bij de top, inclusief tweehonderd Nederlandse zakenmensen. Er zijn al meer dan 6000 inschrijvingen voor het evenement. Een jury bekijkt welke bedrijven wel en welke bedrijven niet kunnen komen. Naast het hoofdevenement worden er nog andere kleinere evenementen gehouden waar bedrijven naartoe kunnen.

Ondernemersvereniging VNO-NCW zei eerder dat het evenement de kans is om de economische en politieke relatie met de VS te verbeteren. "Ook is het een perfect podium om landen en bedrijven met elkaar te verbinden in een tijd waarin we soms juist weer steeds verder van elkaar af lijken te drijven", aldus voorzitter Hans de Boer.

Overige nieuwsberichten

29 september 2020

Baangerelateerde investeringskorting (BIK)

Het kabinet stimuleert bedrijven om investeringen te doen met een nieuwe investeringskorting, de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Deze tijd...

Verder lezen

25 september 2020

Belasting sparen en beleggen in 2021

Bijna 1 miljoen mensen betalen in 2021 geen belasting meer in box 3. Het heffingsvrij vermogen gaat omhoog naar € 50.000, of € 100.000 met d...

Verder lezen

22 september 2020

Corona-ontslag manager restaurantketen

Op 14 maart 2020 zijn de managers van een keten van hamburgerrestaurants gewaarschuwd om de interne berichtgeving over komende maatregelen zorgvuldig ...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact