ING-personeel krijgt 'aanzienlijk minder' bonus vanwege megaschikking

Gepubliceerd op:

18 januari 2019


Deel dit bericht:

ING gaat dit jaar aanzienlijk minder bonussen uitbetalen aan z'n personeel dan een jaar eerder, ook al draait de bank goed (meer klanten en meer omzet).

Reden is de megaschikking van 775 miljoen euro die de bank afgelopen jaar moest betalen vanwege de falende controle op witwassen. "We winnen met elkaar en verliezen met elkaar", zegt een woordvoerder.

Vorig jaar werd er nog 403 miljoen euro verdeeld onder personeel dat in aanmerking komt voor een bonus. Dit jaar wordt dat "aanzienlijk minder", maar een bedrag wil de bank niet noemen.

Personeelsleden die een bonus krijgen hebben deze maand een gesprek met hun leidinggevende waarin ook over de lagere bonus wordt gepraat.

Buitenland

Niet alle medewerkers van ING krijgen doorgaans een extraatje. Voor een groot deel van het personeel in Nederland is de bonus eerder afgeschaft. Vooral medewerkers in het buitenland komen nog in aanmerking. Bij sommigen hangt de hoogte puur af van de financiële prestaties van de bank. Op die bonussen kan de bank nu niet ingrijpen.

De top van ING zei eerder al af te zien van bonussen over 2018 vanwege de megaschikking.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact