IJslandse budgetvlieger Wow Air stopt ermee, alles geannuleerd

Gepubliceerd op:

28 maart 2019

Bron: https://nos.nl/l/2277938


Deel dit bericht:

De IJslandse budgetvliegmaatschappij Wow Air stopt per direct met vliegen. Het bedrijf had al een tijdje financiële problemen. In een verklaring zegt Wow Air dat alle vluchten zijn geannuleerd. Hoeveel reizigers daardoor gestrand of gedupeerd zijn is nog onduidelijk.

Wow Air was populair voor vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten, met een tussenstop op Reykjavik. Het bedrijf vloog ook vanaf Schiphol. Er zou vandaag een Wow Air-toestel om 10.15 uur aankomen op Schiphol en om 11.35 uur weer naar Reykjavik vliegen. Maar ook die vluchten zijn geannuleerd. De vluchten van gisteren en de dagen daarvoor gingen wel nog door.

De afgelopen dagen werden al een paar toestellen van Wow Air aan de grond gehouden, omdat leasemaatschappijen ze terugwilden. Wow Air kampte met een grote schuldenlast. De afgelopen tijd werd er onderhandeld over een mogelijke overname, maar dat is dus niet gelukt. Concurrent Icelandair gaf een paar dagen geleden aan geen interesse te hebben.

Wow Air adviseert reizigers om te kijken of andere vliegmaatschappijen nog plek voor ze hebben. "Sommige maatschappijen bieden misschien vluchten aan tegen een gereduceerd tarief vanwege de situatie", aldus het bedrijf.

Geld kwijt

Mensen die al een vlucht hadden geboekt zijn mogelijk hun geld kwijt. Als hun vlucht onderdeel was van een pakketreis van een bedrijf dat aangesloten is bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), kunnen ze hun geld wel terugkrijgen.

IJsland-specialist Askja Reizen zegt al maanden geleden gestopt te zijn met het aanbieden van reizen van Wow Air. "Het rommelt al een maand of vier bij Wow Air", aldus eigenaar Sander van Opstal. "Wij lieten daarom bijna al onze klanten vliegen met Icelandair en de laatste tijd dus allemaal." Het bedrijf heeft ook geen geplande boekingen meer via Wow Air. "Iedereen die Wow Air een beetje kent, zag dit al lang en breed aankomen."

Waarschijnlijk volgt er nu een faillissement van Wow Air, en dan kunnen consumenten misschien nog als schuldeiser hun geld terugkrijgen.

Overige nieuwsberichten

26 augustus 2019

100 Britse bedrijven naar Nederland door onzekerheid brexit

Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven. Door de groeiende onzekerheid over de brexit hebben inmiddels al honderd bedrijven de overste...

Verder lezen

26 augustus 2019

Nederland versteent: landbouwgrond wijkt voor bouw

In twintig jaar tijd is er in Nederland bijna 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bij gekomen. Dat is omgerekend iets minde...

Verder lezen

25 augustus 2019

Strijd om kijker steeds heviger: kies jij Disney, Netflix of toch Videoland?

Als je graag series of films thuis op de bank kijkt, is de kans groot dat je hiervoor Netflix aanzet. Maar dat moet gaan veranderen, als het aan Disne...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact