Hamsteren in aanloop naar brexit maakt Nederlandse pakhuizen populair

Gepubliceerd op:

26 januari 2019


Deel dit bericht:

Nederlandse pakhuizen zijn in trek. Makelaars, pakhuiseigenaren en ondernemersvereniging Evofenedex zien dat steeds meer pakhuizen vol raken. Veel bedrijven slaan een extra voorraad in, in aanloop naar de brexit.

"Wij zien veel ondernemers uit Azië die hun spullen hier op willen slaan", vertelt Jeroen van der Meer. Hij werkt als makelaar in de regio Rotterdam. Dat duwt de prijs omhoog. "Per vierkante meter is die al 5 à 10 procent gestegen."

Van der Meer verwacht dat ondanks de prijsstijging pakhuizen snel worden volgeboekt:

Door de brexit is het voor veel ondernemers onduidelijk hoe zij in de toekomst hun handelswaar van het Verenigd Koninkrijk naar het Europese vasteland kunnen vervoeren. Om daar zo min mogelijk last van te hebben laten veel ondernemers hun producten nog snel naar het vasteland komen.

Ook de Nederlandse ondernemer Karel van Doodewaard is een voorraad aan het opslaan. Hij importeert Chesterfields uit het Verenigd Koninkrijk. "Ik moet op tijd leveren aan mijn klanten, en ik heb geen idee hoe lang het vanaf 29 maart gaat duren om producten over de grens te krijgen."

Daarom laat hij de komende weken steeds meer producten overbrengen. Die slaat hij dan op, in zijn eigen magazijn. "Normaal staan daar zo'n 500 producten. Dat zijn er nu ruim twee keer zoveel."

Dat extra opslaan, dat levert ook nieuwe problemen op. "De waarde van je opslag stijgt, dus verzekeringen moeten omhoog. Ook voldoet de alarminstallatie niet meer aan de eisen. Dat zijn allemaal onvoorziene neveneffecten."

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact