Fyra-meevaller: NS krijgt nog eens 21 miljoen euro van Italianen

Gepubliceerd op:

15 april 2019

Bron: https://nos.nl/l/2280569


Deel dit bericht:

De Italiaanse treinenbouwer AnsaldoBreda heeft nog eens 21 miljoen euro overgemaakt aan de Nederlandse Spoorwegen in verband met het terugsturen van de Fyra-treinen.

De NS kreeg in 2014 125 miljoen euro terug voor de zestien bestelde Fyra's. Afgesproken werd dat daar nog maximaal 21 miljoen euro bij zou komen, als de Italianen een nieuwe koper zou vinden. Dat is gelukt. De nieuwe eigenaar is de Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia.

De Fyra zou de hogesnelheidsdienst tussen Amsterdam en Brussel onderhouden. De eerste rit werd in 2012 gemaakt, maar al snel kwamen er allerlei gebreken aan het licht, waarna de NS de treinen van het spoor haalde.

Nu NS nog eens 21 miljoen euro voor de treinen terugkrijgt, daalt het verlies dat op de treinen is gemaakt naar 67 miljoen euro.

Uiteindelijk reden de Fyra-treinen maar twee maanden over het Nederlandse spoor. NOS op 3 legde eerder uit wat er misging:

Overige nieuwsberichten

18 april 2019

'Maak einde aan uitzonderingspositie luchtvaart'

De luchtvaart in Nederland moet net zo streng worden afgerekend op effecten voor de leefomgeving en het milieu als andere bedrijfstakken. Dat schrijft...

Verder lezen

18 april 2019

Doorstart voor kledingketen CoolCat, nog veel onduidelijk

Winkelketen CoolCat maakt een doorstart. De curatoren van het failliete bedrijf hebben dat bevestigd. Of alle 80 winkels van CoolCat open blijven is n...

Verder lezen

18 april 2019

Premiedeel heffingskorting naar tijdsgelang

De algemene heffingskorting bevat een inkomstenbelasting- en een premiecomponent. De verschuldigde premie voor de volksverzekeringen wordt verminderd ...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact