Fiat/Chrysler trekt fusievoorstel Renault in

Gepubliceerd op:

6 juni 2019


Deel dit bericht:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft het fusievoorstel met het Franse Renault weer ingetrokken.

De Italiaans-Amerikaanse autobouwer deed Renault vorige week een bod van 35 miljard dollar. Renault reageerde aanvankelijk welwillend, maar toen het bedrijf de beslissing over de deal wilde uitstellen, trok FCA het voorstel in.

De fusie moest een gezamenlijke jaarlijkse besparing van 5 miljard euro opleveren, en een productie van 8,7 miljoen auto's per jaar. De bedrijven zouden dan na Volkswagen en Toyota de grootste autofabrikant ter wereld zijn.

'Franse overheid lag dwars'

In een officiële verklaring zegt FCA dat "het bestuur niet in staat was een beslissing te nemen, vanwege het verzoek van de Franse staat de stemming uit te stellen tot een latere vergadering".

De Franse overheid, die een belang van 15 procent heeft in Renault, stelde als voorwaarde voor de fusie dat het aantal arbeidsplaatsen bij het autobedrijf gelijk zou blijven. Ook wilde Frankrijk dat de Japanse autobouwer Nissan, met wie Renault een alliantie heeft, betrokken zou worden bij de fusie. Nissan reageerde echter niet enthousiast.

"Het is duidelijk dat de politieke omstandigheden in Frankrijk er op dit moment niet naar zijn om op een dergelijke samenwerking aan te gaan", schrijft FCA verder in de verklaring.

Overige nieuwsberichten

17 januari 2020

Correctie inkomen DGA

Een dame start als directeur van een nieuwe BV. Om de BV op weg te helpen, gaat ze aan de slag op basis van een kostenvergoeding. Bij goed beleid krij...

Verder lezen

14 januari 2020

Alimentatie of loon van BV ex-echtgenoot

Een echtgenote is in loondienst bij enkele BV’s van haar man. Ze gaan scheiden. De vrouw draagt haar taken over, neemt afscheid van de medewerke...

Verder lezen

9 januari 2020

Schenking door huwelijkse voorwaarden?

Een man met een vermogen van ongeveer 150 miljoen en een vrouw, die circa een miljoen bezit, gaan trouwen. Maar eerst stellen ze huwelijkse voorwaarde...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact