Fiat/Chrysler trekt fusievoorstel Renault in

Gepubliceerd op:

6 juni 2019

Bron: https://nos.nl/l/2287810


Deel dit bericht:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft het fusievoorstel met het Franse Renault weer ingetrokken.

De Italiaans-Amerikaanse autobouwer deed Renault vorige week een bod van 35 miljard dollar. Renault reageerde aanvankelijk welwillend, maar toen het bedrijf de beslissing over de deal wilde uitstellen, trok FCA het voorstel in.

De fusie moest een gezamenlijke jaarlijkse besparing van 5 miljard euro opleveren, en een productie van 8,7 miljoen auto's per jaar. De bedrijven zouden dan na Volkswagen en Toyota de grootste autofabrikant ter wereld zijn.

'Franse overheid lag dwars'

In een officiële verklaring zegt FCA dat "het bestuur niet in staat was een beslissing te nemen, vanwege het verzoek van de Franse staat de stemming uit te stellen tot een latere vergadering".

De Franse overheid, die een belang van 15 procent heeft in Renault, stelde als voorwaarde voor de fusie dat het aantal arbeidsplaatsen bij het autobedrijf gelijk zou blijven. Ook wilde Frankrijk dat de Japanse autobouwer Nissan, met wie Renault een alliantie heeft, betrokken zou worden bij de fusie. Nissan reageerde echter niet enthousiast.

"Het is duidelijk dat de politieke omstandigheden in Frankrijk er op dit moment niet naar zijn om op een dergelijke samenwerking aan te gaan", schrijft FCA verder in de verklaring.

Overige nieuwsberichten

26 augustus 2019

100 Britse bedrijven naar Nederland door onzekerheid brexit

Nederland wordt steeds populairder bij Britse bedrijven. Door de groeiende onzekerheid over de brexit hebben inmiddels al honderd bedrijven de overste...

Verder lezen

26 augustus 2019

Nederland versteent: landbouwgrond wijkt voor bouw

In twintig jaar tijd is er in Nederland bijna 60.000 hectare aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur bij gekomen. Dat is omgerekend iets minde...

Verder lezen

25 augustus 2019

Strijd om kijker steeds heviger: kies jij Disney, Netflix of toch Videoland?

Als je graag series of films thuis op de bank kijkt, is de kans groot dat je hiervoor Netflix aanzet. Maar dat moet gaan veranderen, als het aan Disne...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact