Kleurrijke expositie met werken van onder andere Leny Meulendijks

Gepubliceerd op:

9 maart 2017


Deel dit bericht:

Er is weer een bijzondere expositie in het Zaken- en Bestuurscentrum. Onder de naam ‘Bonte wereld’ presenteren 4 kunstenaars hun schilderijen en beelden. Wat ze alle 4 gemeen hebben is dat ze veel kleur gebruiken in hun werk. Ze willen de kijker erbij betrekken,  er plezier aan laten beleven en vrolijk maken.

De kunstenaars komen  uit diverse hoeken van het land maar dit keer ook uit ons eigen Sint-Oedenrode, in de persoon van Leny Meulendijks. Leny exposeert een aantal van haar schilderijen met alledaagse maar niet realistische afbeeldingen. Ze heeft haar opleiding onder andere bij de Academie der Schone Kunsten te Arendonk genoten en wil met haar kleurrijke schilderijen blijheid bij de kijker bezorgen.

Rob Stiphout uit Velserbroek is aanwezig met portretten gemaakt met een speciale techniek die watermedia genoemd wordt. Bij watermedia wordt de basisverf vermengd met water. Soms zelfs wordt het papier helemaal natgemaakt. Rob maakt aquarellen op fotopapier hetgeen een bijzonder effect geeft. Rob die oorspronkelijk ging voor een leven als muzikant verruilde later de gitaren voor kwasten en potloden en begon aan zijn passie voor de kunst. Voor deze expositie exposeert hij zijn ‘gezichten’ waarbij achter elk gezicht een (soms zeer ontroerend) verhaal schuil gaat.
De stijl van Reinhilde van Tiel uit Beesd is gebaseerd op de CoBrA stijl. Met name de vrije manier van werken met vele kleuren spreekt haar aan. U zult de stijl zeker herkennen. Reinhilde hoopt dat de kijker er vooral de humor van kan inzien.
Uit Bergen op Zoom is Ed de Hoogd aanwezig. Ed is op latere leeftijd begonnen met het maken van sculpturen en beelden. Hij zegt impulsief te werken, maar als je zijn kleurige beelden ziet is er altijd een teken van herkenning.

De expositie is tot en met 29 september doorlopend te bezoeken tijdens kantoortijden in het Zaken- en Bestuurscentrum op Bastion 1-5 in Sint-Oedenrode.Overige nieuwsberichten

22 juni 2017

Wijzigen Arbeidsomstandighedenwet

Per 1 juli 2017 treedt de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet in werking. De wet wordt op de volgende onderdelen aangepast:

  1. De posit...

    Verder lezen

22 juni 2017

Omvang loondoorbetalingsverplichting

Werkgevers zijn verplicht gedurende de eerste twee jaar van ziekte het loon van een zieke werknemer door te betalen. In de wet is geregeld welk deel...

Verder lezen

22 juni 2017

Geen hoge vrijstelling erfbelasting

De erfbelasting kent een hoge vrijstelling voor de partner. Niet iedereen komt in aanmerking voor het partnerschap. Bloedverwanten in de rechte lijn...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact