Dorpje Vijfhuizen krijgt 1000 mensen voor doorgeven beelden EK 2020

Gepubliceerd op:

4 december 2018


Deel dit bericht:

Alle beelden van de wedstrijden van het EK voetbal in 2020 komen via het Noord-Hollandse dorp Vijfhuizen, gelegen onder de rook van Schiphol.

De Europese voetbalbond UEFA heeft de Expo Haarlemmermeer gekozen als locatie van het zogeheten International Broadcast Centre (IBC). Daar komen de tv-signalen vanuit de speelstadions binnen en worden ze weer doorgegeven aan de media die de wedstrijden uitzenden. De NOS is daar een van.

Het IBC huisvest technische, productionele en zendfaciliteiten alsook tv-studio's en productie- en regieruimtes. Bij het EK in 2016 was het in Parijs gevestigd. Toen werden wereldwijd meer dan 2 miljard kijkers bediend.

Volgens de eigenaren van het evenementencentrum was onder meer de ligging naast Schiphol en vlakbij Haarlem en Amsterdam, doorslaggevend in de keuze van de UEFA. Vanaf eind maart 2020 zullen er vier maanden lang zo'n duizend mensen werken.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond KNVB, zegt dat Nederland heel trots mag zijn op de komst van het IBC. "Het is een zeer prestigieus project dat enorme prioriteit heeft voor UEFA en de broadcastpartners."

Overige nieuwsberichten

12 december 2018

Aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt

Het aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt. Een half miljoen huishoudens had in 2017 een gestandaardiseerd inkomen van 50.000 euro of meer, bli...

Verder lezen

11 december 2018

Wakker Dier op vingers getikt voor 'misleidende' campagne

Het was onjuist en misleidend van Wakker Dier om te zeggen dat door de Eet Geen Dieren-dag 500.000 dieren zouden kunnen worden gespaard. Dat oordeelt ...

Verder lezen

11 december 2018

Google-hoorzitting was theater van onkunde, ontwijkingen en herhalingen

Een ratjetoe aan onderwerpen. Zo is de hoorzitting met Google-topman Sundar Pichai het beste samen te vatten. Diverse thema's kwamen gedurende de hele...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact