Digitale kassa's rinkelden: drukste Black Friday tot nu toe

Gepubliceerd op:

29 november 2018


Deel dit bericht:

De digitale kassa's hebben flink gerinkeld dit Black Friday-weekend: niet eerder werden er in één weekend zo veel iDeal-betalingen gedaan. Dat aantal lag 38 procent hoger dan Black Friday vorig jaar en 72 procent hoger dan het aantal iDeal-betalingen in een normaal lang weekend, meldt Betaalvereniging Nederland.

Het uit de VS overgewaaide fenomeen wordt met het jaar populairder in Nederland. Ook het aantal pinbetalingen nam flink toe, volgens de betaalvereniging. Het aantal pintransacties lag 21 procent hoger dan met Black Friday vorig jaar.

Niet alleen online, ook in de winkelstraten waren er ook meer aanbiedingen, zegt detailhandel Nederland. Cijfers over de verkopen die contant zijn afgerekend, zijn niet beschikbaar.

Drukte pakketbezorgers

Alle aankopen zorgden ook voor drukke dagen voor pakketbezorgers. PostNL ging uit van een verdubbeling van het aantal te bezorgen pakketjes ten opzichte van het normale volume, maar volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft de drukte de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Precieze cijfers wil het bedrijf niet geven.

Daarnaast verwacht PostNL dat de drukte nog even aanhoudt. Het postbedrijf sluit niet uit dat sommige pakketjes vertraging hebben opgelopen.

Records in de VS

In het land waar Black Friday ooit is ontstaan, de Verenigde Staten, zijn dit jaar ook records gesneuveld. Zo meldt Adobe Analytics dat online voor 6,22 miljard dollar aankopen zijn gedaan, bijna een kwart meer dan een jaar eerder.

De verwachting is dat ook de Amerikaanse verkoopresultaten op Cyber Monday sterk zijn verbeterd. Definitieve cijfers zijn er nog niet, de verwachting is een stijging van 18 procent.

Overige nieuwsberichten

12 december 2018

Aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt

Het aantal huishoudens met hogere inkomens stijgt. Een half miljoen huishoudens had in 2017 een gestandaardiseerd inkomen van 50.000 euro of meer, bli...

Verder lezen

11 december 2018

Wakker Dier op vingers getikt voor 'misleidende' campagne

Het was onjuist en misleidend van Wakker Dier om te zeggen dat door de Eet Geen Dieren-dag 500.000 dieren zouden kunnen worden gespaard. Dat oordeelt ...

Verder lezen

11 december 2018

Google-hoorzitting was theater van onkunde, ontwijkingen en herhalingen

Een ratjetoe aan onderwerpen. Zo is de hoorzitting met Google-topman Sundar Pichai het beste samen te vatten. Diverse thema's kwamen gedurende de hele...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact