Defensie en bedrijven gaan personeel uitwisselen

Gepubliceerd op:

6 december 2018


Deel dit bericht:

Het bedrijfsleven en de krijgsmacht gaan vaker personeel uitwisselen. Staatssecretaris Visser heeft daarover afspraken gemaakt met VNO-NCW en de FME, de werkgeversorganisatie in de technologiesector. Vandaag worden die afspraken gepresenteerd.

Zowel de bedrijven als defensie denken dat ze baat kunnen hebben bij meer uitwisseling. Defensie komt vooral in technische functies mensen tekort, zoals monteurs en computerspecialisten.

Werkgeversvoorzitter De Boer van VNO-NCW zegt dat het bedrijfsleven op zijn beurt baat heeft bij "een sterke innovatieve krijgsmacht en een veiliger wereld. Door vaker personeel uit te wisselen leert defensie van de nieuwste inzichten uit het bedrijfsleven."

Genie

Komend jaar willen beide partijen zo'n 60 mensen gaan uitwisselen, voor korte tijd of voor concrete opdrachten van een half jaar. Te denken valt aan technici uit het bedrijfsleven die een klus komen doen bij de genie (de bouwers van defensie), of logistieke specialisten van het leger die een tijdje gaan meedraaien bij een transportbedrijf.

Samenwerking met sectoren in de burgermaatschappij is niet helemaal nieuw voor defensie. In de medische sector gebeurt het al tientallen jaren. In ziekenhuizen werken op dit moment zo'n 300 artsen en verpleegkundigen die ook inzetbaar zijn bij defensie, bijvoorbeeld tijdens missies.

Overige nieuwsberichten

14 december 2018

Jouw 'gratis' retourzending is niet zo gratis als je misschien denkt

Black Friday en Sinterklaas zijn net geweest en Kerst komt er nog aan. Dat betekent topdrukte in pakjesland: bestellen, passen, inpakken en vooral ook...

Verder lezen

14 december 2018

'Afhankelijk zijn van het inkomen van mijn man is voor mij geen optie'

"Een kind krijgen is voor mij geen reden om te stoppen met werken", zegt de zwangere Hilde Roodvoets. Het is voor haar financieel gezien voordelig om ...

Verder lezen

14 december 2018

Kabinet gaat nu ook uit van minder economische groei

Minister Hoekstra erkent dat de economische groei volgend jaar waarschijnlijk lager uitpakt dan het kabinet op Prinsjesdag voorspelde. "We gingen uit ...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact