Belgische tolboetes blijven probleem voor Nederlandse transporteurs

Gepubliceerd op:

4 februari 2019


Deel dit bericht:

Nederlandse transporteurs klagen nog steeds over boetes die ze in Wallonië krijgen, omdat ze geen tol hebben betaald. Volgens brancheorganisatie TLN ligt het probleem bij slechtwerkende tolkastjes in vrachtwagens.

Het probleem speelt volgens TLN in heel België, maar er zijn inmiddels afspraken gemaakt met de overheid in het Vlaamse deel van het land. Daar hoeven transporteurs lagere boetes te betalen.

Het lukt de organisatie niet om met de Waalse overheid over een regeling te praten. Daarom trekt ze nu opnieuw aan de bel.

Wat is het probleem?

Volgens TLN ligt het probleem bij tolkastjes van één bepaalde leverancier. De kastjes moeten met tolhefpunten signalen kunnen uitwisselen zodat tol automatisch geheven kan worden. Maar bij sommige kastjes is het voor chauffeurs niet duidelijk wanneer de verbinding wegvalt en de tol niet geheven wordt.

De chauffeurs hebben dan wel verbinding als ze vanuit Nederland de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen inrijden, en ook bij de Franse tolpoortjes als ze het land uit zijn. In de tussentijd dus niet.

Daarom lijkt het dan alsof ze door België rijden zonder tol te betalen. Met boetes tot gevolg, die kunnen oplopen tot 150.000 euro, aldus TLN.

Overige nieuwsberichten

17 februari 2019

Britse luchtvaartmaatschappij failliet: brexit duwt ons over het randje

Een Britse luchtvaartmaatschappij zegt per direct te moeten stoppen als gevolg van de brexit. Flybmi heeft alle vluchten geschrapt en zelfs passagiers...

Verder lezen

16 februari 2019

Vanaf wanneer wordt elektrisch rijden nou een beetje te betalen?

2019 lijkt het jaar te worden van de elektrische auto. Audi, Nissan, Volkswagen, BMW: de meeste automerken zetten vol in op de productie van elektrisc...

Verder lezen

16 februari 2019

Geld binnen Nederland straks in 5 seconden overgeboekt

Nederlandse banken starten deze maand met een nieuw betalingssysteem, waardoor er straks binnen vijf seconden geld van rekening A op rekening B staat,...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact