Aziatische beurzen wachten af na koersdreun

Gepubliceerd op:

26 december 2018


Deel dit bericht:

De beurzen in Azië zijn nog niet bijgekomen van de grote koersdalingen van maandag. Gisteren ging de Nikkei in Japan onderuit na de slechte avond ervoor op Wall Street. Vandaag krabbelde die aan het slot iets op. Nadat de beurs in Tokio bijna de hele dag in de min had gestaan, sloot de Nikkei-index 0,9 procent hoger op 19.327,06 punten.

De beurs in Shanghai eindigde wel 0,3 procent in de min. De beurshandelaren in Azië kregen de afgelopen dag geen richting mee van Wall Street. De beurs in New York was op Eerste Kerstdag dicht, nadat die op kerstavond zo'n 5 procent lager was gesloten.

Vandaag wordt er ook in New York weer gehandeld. De futures, die een indicatie geven voor de komende handelsdag, staan lager.

Shutdown en grensmuur

Ook de politieke onrust in de VS, die eerder tot de dalende beurskoersen leidde, is nog niet voorbij. Volgens de Amerikaanse president Trump is er geen nieuws te melden over de pogingen om de shutdown te beëindigen. De Amerikaanse overheid ligt deels plat doordat er in het Congres geen overeenstemming is bereikt over de begroting.

Trump eist vijf miljard dollar voor de muur die hij langs de grens met Mexico wil laten bouwen. De Democraten in de Senaat vinden dat bedrag veel te hoog en weigeren er mee in te stemmen. "Niet vandaag, niet volgende week, niet volgend jaar", zei Democraat Schumer eerder.

Fed

Ook de kritiek van Trump op de leiding van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Fed, veroorzaakte onrust. Volgens Trump hebben de Fed-bestuurders geen gevoel voor de markt en geen verstand van handelsoorlogen en sterke dollars. Er gaan nog altijd geruchten dat Trump de voorzitter van de Federal Reserve wil ontslaan.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact