ABN schakelt nieuwe functie Tikkie uit na tonen rekeningnummers

Gepubliceerd op:

23 januari 2019


Deel dit bericht:

ABN Amro heeft de nieuwe overboekingsdienst Tikkie Pay tijdelijk uitgeschakeld nadat ontdekt was dat het rekeningnummer van mensen zonder hun medeweten op te vragen is.

De bank is een onderzoek gestart na berichtgeving van RTL Nieuws erover en heeft de module uit voorzorg offline gehaald.

Met het recent gelanceerde Tikkie Pay kun je geld overmaken naar een 06-nummer van een contact in je telefoonboek. Een journalist van RTL kwam erachter dat nog voor de betaling gedaan wordt het IBAN-nummer van de ontvanger in het mededelingenveld van de overboeking staat. De journalist spreekt van een privacylek.

Een woordvoerder van ABN Amro wil op dit moment niet inhoudelijk reageren, maar bevestigt dat de functie is uitgeschakeld.

Andere banken

Ook bij overboeking-apps van andere banken staan IBAN-nummers in het omschrijvingenveld, zodat duidelijk is naar wie het geld gaat. Op het rekeningafschrift staan namelijk anders alleen de rekeningnummers die de banken voor hun diensten gebruiken.

Het verschil met Tikkie Pay is dat bij een normaal 'betaalverzoek' de ontvanger met een bericht om betaling vraagt en bij Tikkie Pay je actief geld naar iemands rekening kunt overmaken.

Overige nieuwsberichten

22 februari 2019

Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart

De hulpdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, d...

Verder lezen

22 februari 2019

In welke beerput komt Gerrit Zalm te werken?

Oud-minister Gerrit Zalm moet als commissaris het fatsoen terugbrengen bij Danske Bank. Dat is een flinke opgave, want het witwasschandaal rond de Dee...

Verder lezen

22 februari 2019

Cadeaubonnen waardeloos na faillissement, 'maar het geld is van de klant'

Wie nog een cadeaukaart van de failliete speelgoedketen Intertoys heeft liggen moet die dit weekend verzilveren: na zondag zijn de bonnen niets meer w...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact