1,3 miljoen eenmanszaken krijgen nieuw btw-nummer

Gepubliceerd op:

19 december 2018


Deel dit bericht:

De 1,3 miljoen eenmanszaken in Nederland krijgen per 1 januari 2020 een nieuw btw-nummer. Dit nieuwe btw-nummer bevat geen privacy-gevoelige informatie meer. Nu bestaat het nummer namelijk uit het burgerservicenummer (bsn).

De ondernemers vermelden dit nummer op hun facturen en websites en zijn zo een makkelijk slachtoffer van identiteitsfraude en andere privacyschendingen.

De overheid kreeg om deze reden in juli van de Autoriteit Persoonsgegevens de opdracht om de btw-nummers van eenmansbedrijven te veranderen.

Belastingdienst

De datum van 1 januari 2019 werd om praktische redenen door de Belastingdienst, die de btw moet kunnen blijven heffen, niet gehaald. Het wordt nu dus een jaar later.

In de interne administratie van de Belastingdienst blijft het oude btw-nummer met bsn bestaan, maar de privacy daarvan is gewaarborgd, zegt staatssecretaris Snel van Financiën.

Overige nieuwsberichten

19 januari 2019

'2019 zal het jaar van de qr-codes worden'

Je pakt je telefoon, scant een qr-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwer...

Verder lezen

19 januari 2019

Zo kwamen er in 60 jaar tijd 25.000.000 zeecontainers bij

Rijkswaterstaat is begonnen met het bergen van de zeecontainers die begin deze maand overboord sloegen van het megaschip MSC Zoe. Nog ruim 200 van de ...

Verder lezen

19 januari 2019

Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekend...

Verder lezen

We horen graag van je!

Contact